21 Ocak 2012 Cumartesi

KARA LAHANA DİBLESİ

Malzemeler
4 kişilik
Pişirme süresi: 30 dk 

  • 1 bağ (1 demet) Kara lahana
  • 1 bağ pazı
  • yarım demet maydonoz
  • 1 su bardağı bulgur 
  • yarım su bardağı pirinç
  • 2 baş orta boy soğan
  • 1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • tuz
  • baharatlı sevenler için pulbiber






Hazırlanışı

Tüm yeşillik malzemeler yıkandıktan sonra , ince ince kıyılır.(Kürdan inceliğinde.)
Tencereye hiç birşey koymadan tüm yeşillikler  koyulur. Üzerine, yıkanmış  pirinç ve bulgur eklenir.
Soğanlar ince olacak şekilde küp küp kesilir. Diğer malzemelerin üzerine konulur. Zeytinyağı gezdirilerek dökülür. Tuzu ilave edilir. 1 çay bardağı kadar su ilave edilir. Harlı (yüksek) ateşte 30 dk kadar  pişirilir. 

Afiyet Olsun..

Giresunlu Kardeşler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder