21 Ocak 2012 Cumartesi

MERULCAN (DİKEN UCU) YEMEĞİ


Malzemeler:
4 kişilik
Pişirme süresi: 45 dk


  • Yarım kilo merulcan (diken ucu)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 adet yumurta
  • Zeytinyağı veya tereyağı 


Hazırlanışı
Merulcanlar sert yerleri ayıklanarak temizlenir. Tencerede kaynayan suya konularak ortalama 20-25 dk yumuşayıncaya kadar haşlanır. Daha sonra sıkılarak süzülür. Biraz soğuduktan sonra 2 parmak kalınlığında kalınlığında kesilir ve hazır hale getirilir. Soğanlar ince ince doğranır. Soğanlar , ayrı bir tencerede zeytinyağında (arzuya göre tereyağı da konulursa lezzeti daha da güzel olur ) hafif pembeleşene kadar kavrulur. Doğranıp , suyu süzülmüş merulcanlar soğanların üzerine ilave edilip karıştırılır. 10 dk daha pişirilir. Yumurtalar bütün olarak  üzerine kırılır (yumurtalar karıştırılmayacak, sarısı ve beyazı ayrılmadan pişirilir). 

Not: Arzuya göre yumurta konmadan, sade pişirilip yenebilir.

Afiyet olsun.

Giresunlu kardeşler..








1 yorum: