6-8 kişilik
Pişme süresi: 30- 40 dk.
- 1 demet Yeşil Şalgam Yaprağı (not: şalgamın kendisi değil yaprağı kullanılır)
- 2 baş orta boy soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 kase haşlanmış kuru fasulye
- yarım bardak prinç
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- tuz
- pulbiber
- zeytinyağı
Hazırlanışı:
Şalgam yaprakları iyice yıkanıp, temizlendikten sonra, ince ince ( ıspanak doğrar gibi ) doğranır.
Bir tencerede kaynayan su içerisine atılarak, acısı gitmesi için 5 dk kadar haşlanır.
Sonra çıkartıp süzülerek, sararmaması için üzerine soğuk su dökülür.
Sonra soğanlar ince ince doğranır. Tencerede bir miktar zeytinyağı ile birlikte hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Yarım yemek kaşığı biber salçası ve çok az pul biber eklenir. Salça ölünce, küp küp doğranmış havuçlar eklenir.
Havuçlar 1-2 dakika kavrulur.
Sonra suyu süzülmüş şalgam yaprakları eklenir.Üzerine küp küp doğranmış patatesler, prinç , ve haşlanmış kuru fasulyeler konulup karıştırılır. Tuzu eklenir. Üzerine bir parmak geçecek şekilde sıcak su eklenir.
Bir taşım kaynadıktan sonra altı yarıma kısılarak yarım saat kısık ateşte pişip altı kapatılır.
Dinlendikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun..
Not: İsterseniz bu yemeği kıymalı da yapabilirsiniz.
Giresunlu Kardeşler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder