22 Şubat 2012 Çarşamba

karnabahar köftesi


  • Karnabahar köftesi malzemeleri
    (" akşama ne pişirsem" sitesinden alınma)

    Yarım karnabahar

    1 yumurta
    ...
    1 kırmızı biber

    2 taze soğan

    Yarım su bardağı un

    50 gr rendelenmiş kaşar peyniri

    1 su bardağı galeta unu

    Kimyon

    Karabiber

    Tuz

    Yarım demet dereotu

    1 diş sarımsak

    1 su bardağı yoğurt

    Kızartmak için

    Ayçiçeği yağı


    Karnabahar köftesi hazırlanışı
    Karnabahar köftesi:

    Karnabaharı iri parçalara ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Süzdükten sonra çatalla ezin. Taze soğanı ince, kırmızı biberi küp şeklinde doğrayarak ekleyin. Yumurta, rendelenmiş kaşarpeynir, kimyon, karabiber, tuz ve unu ilave edip yoğurun.

    Karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.

    Yoğurda sarımsak rendeleyin. Dereotunu ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün. Pulbiber serpiştirerek servis yapın.
    Karnabahar köftesi artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder