Karnabahar köftesi
malzemeleri
(" akşama ne pişirsem" sitesinden alınma)
Yarım karnabahar
1 yumurta
...
1 kırmızı
biber
2 taze soğan
Yarım su bardağı un
50 gr rendelenmiş
kaşar peyniri
1 su bardağı galeta
unu
Kimyon
Karabiber
Tuz
Yarım demet
dereotu
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
Kızartmak
için
Ayçiçeği yağı
Karnabahar köftesi
hazırlanışı
Karnabahar köftesi:
Karnabaharı iri parçalara ayırıp
tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Süzdükten sonra çatalla ezin. Taze soğanı ince,
kırmızı biberi küp şeklinde doğrayarak ekleyin. Yumurta, rendelenmiş
kaşarpeynir, kimyon, karabiber, tuz ve unu ilave edip yoğurun.
Karışımın
üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde
parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayarak kızgın yağda
altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını
süzdürün.
Yoğurda sarımsak rendeleyin. Dereotunu ince kıyıp ekleyin ve
karıştırın. Köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün. Pulbiber serpiştirerek
servis yapın.
Karnabahar köftesi artık hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder