13 Şubat 2012 Pazartesi

SAKARCA KIZARTMASI

MALZEMELER
2 Bağ sakarca
1 Yumurta
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Mısır unu veya Bayat ekmek içi
YAPILIŞI

Sakarcalar ayıklanıp temizlendikten sonra  topraklı kısımları bol suda yıkanır.Orta boy bir tencerede su kaynamaya bırakılır, sakarcalar kaynayan bu suda haşlanır.15-20 dakika kaynadıktan sonra bir kaşık yardımıyla kontrol edilir. Soğan kısımları eziliyorsa ve yumuşaksa haşlanmış demektir.haşlanan sakarcalar bir süzgeç yardımıyla süzülür. üzerine soğuk su dökülerek yeşil kısımların sararmaması sağlanır.soğuduktan sonra hafifçe suyu sıkılır ve doğranır(özellikle yeşil kısımları).doğranmış sakarcaların içine yumurta, karabiber, pulbiber,tuz, arzuya göre bayat ekmek(minik lokmalar halinde koparılmış)  veya mısır unu ilave edilerek harmanlanır.Diğer bir yandan teflon tavaya zeytinyağı ilave edilir ,yağ biraz kızdırılır,yağın üzerine harmanlamış olan karışımı bir kaşık yardımıyla ince bir tabaka halinde dökülerek  tavaya yayılır,kızarmaya bırakılır.altı kızardıktan sonra bir kapak yardımıyla ters çevrilerek üst kısmınında kızarması sağlanır. Sıcak yenmesi tavsiye olunur .AFİYET OLSUN

               






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder