Malzemeler:
4 kişilik
Pişirme süresi: 45 dk
- Yarım kilo merulcan (diken ucu)
- 2 adet orta boy soğan
- 4 adet yumurta
- Zeytinyağı veya tereyağı
Hazırlanışı
Merulcanlar sert yerleri ayıklanarak temizlenir. Tencerede kaynayan suya konularak ortalama 20-25 dk yumuşayıncaya kadar haşlanır. Daha sonra sıkılarak süzülür. Biraz soğuduktan sonra 2 parmak kalınlığında kalınlığında kesilir ve hazır hale getirilir. Soğanlar ince ince doğranır. Soğanlar , ayrı bir tencerede zeytinyağında (arzuya göre tereyağı da konulursa lezzeti daha da güzel olur ) hafif pembeleşene kadar kavrulur. Doğranıp , suyu süzülmüş merulcanlar soğanların üzerine ilave edilip karıştırılır. 10 dk daha pişirilir. Yumurtalar bütün olarak üzerine kırılır (yumurtalar karıştırılmayacak, sarısı ve beyazı ayrılmadan pişirilir).
Not: Arzuya göre yumurta konmadan, sade pişirilip yenebilir.
Afiyet olsun.
bayılırız
YanıtlaSil