1 Deste Galdirik
2 Yumurta
Mısır unu (yarım çay bardağı)veya bayat ekmek içi( ince 3-4 dilim )küçük lokmalar halinde
1 Soğan
2-3 Diş sarmısak
Tuz
Karabiber,Pulbiber
YAPILIŞI
Galdirikler yıkandıktan sonra bol suda haşlanır ve süzülür.süzülen galdiriklere hemen soğuk su dökülmeli yoksa sararır.iyice süzülen galdirikler çukur bir kaba alınır üzerine yumurta ,mısır unu veya bayat ekmek içi,ince ince doğranmış soğan ve sarmısak ,tuz,karabiber,pulbiber ilave edilip harmanlanarak karıştırılır.Bir tavada kızdırılmış zeytinyağına bu karışım ince bir tabaka halinde tavanın her yerine yayılarak kızartılır.Altı kızaran galdirik bir tava kapağı yardımıyla ters çevrilerek üst tarafınında kızarması sağlanır.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder