3 Mart 2012 Cumartesi

GALDİRİK KIZARTMA

MALZEMELER
1 Deste Galdirik
2 Yumurta
 Mısır unu (yarım çay bardağı)veya bayat ekmek içi( ince 3-4 dilim )küçük lokmalar  halinde
1 Soğan
2-3 Diş sarmısak
Tuz
Karabiber,Pulbiber
YAPILIŞI
 Galdirikler yıkandıktan sonra bol suda haşlanır ve süzülür.süzülen galdiriklere hemen soğuk su dökülmeli yoksa sararır.iyice süzülen galdirikler  çukur bir kaba alınır üzerine yumurta ,mısır unu veya bayat ekmek içi,ince ince doğranmış soğan ve sarmısak ,tuz,karabiber,pulbiber ilave edilip harmanlanarak karıştırılır.Bir tavada kızdırılmış zeytinyağına bu karışım ince bir tabaka halinde tavanın her yerine yayılarak kızartılır.Altı kızaran galdirik bir tava kapağı yardımıyla ters çevrilerek üst tarafınında kızarması sağlanır.AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder